Slider HTML by WOWSlider.com v4.7
 

Onze Streek

Het dorpje Val-Meer ligt in Droog-Haspengouw, nabij de taalgrens in de gemeente Riemst. Het licht golvende landschap varieert in hoogte van 98 tot 140 meter. Kenmerkend is de mergel in de ondergrond. De belangrijkste mergelgroeve is "De Coolen". Deze groeve is gelegen op de grens van Val-Meer en Millen.

Gemeente Riemst

Riemst is een plaats en gemeente in het zuidoosten van de provincie Limburg in België. De gemeente telt ruim 16.000 inwoners en is de hoofdplaats van het gelijknamige kieskanton. Daarnaast behoort ze tot het gerechtelijk kanton Tongeren-Voeren. Het hoogste punt van Limburg (151 meter), uitgezonderd Voeren, is gelegen in het zuidwesten nabij het gehucht Elst. De aanwezigheid van zo'n honderd beschermde monumenten, talrijke mergelgrotten, vierkantshoeven, champignonkwekerijen en het enige wijnkasteel van Vlaanderen zijn kenmerkend voor deze gemeente.

Druk hier voor de website toerisme van de Gemeente Riemst

Speeltuin voor de kleintjes

Voor de kleintjes is er een speeltuintje achter zaal De Bond (nabij de grote kerk). Aangekomen aan zaal De Bond volg je de weg aan de rechterkant van de zaal. Op de kleine parking achteraan, loop je naar links. Daar volg je een klein onverhard padje dat leidt naar de speeltuin.

Wandelen - Dropping

Een wandeling of nachtwandeling door de dondere steegjes van Val-Meer. Val-Meer bestaat uit heel wat weiden en velden. Tussen deze velden lopen kleine steegjes die de dorpspunten met mekaar verbinden. De steegjes zijn uitermate geschikt voor een spannende nachtwandeling. Drop je leden op verschillende punten in het dorp een laat hun de weg terug zoeken naar de kampplaats.

De Coolen

De Coolen is een mergelgroeve en natuurreservaat op de grens van de deelgemeentes Millen en Val-Meer. Het wordt beheerd door Limburgs Landschap vzw. De naam van het gebied betekent: De Kuilen. Het gebied bestaat uit een klein hellingbos, waaronder zich een middelgrote mergelgroeve bevindt, waarvan het gangenstelsel een lengte van ongeveer 1 km beslaat. In het gangenstelsel werden enkele fossielen aangetroffen.

Zwemmen

Op 4 Km vanaf de kampplaats vind je het zwembad Neptunus. Dit zwembad heeft een temperatuur van 32 graden, ideaal voor de kleinere deelnemers. Druk hier voor meer info

Survive All

Survive-All is een organisatie van specialisten in survivals van uitersten. Running-Down, grottentochten, indianenbrug, mountainbiken, dodemansrit, vlotbouwen, touwklimmen en veel meer onder professionele begeleiding.

Druk hier voor meer info

Sporthal riemst

De Sporthal van Riemst ligt op 5 Km vanaf de kampplaats. Een sporthal met fietscafé en terras, Finse piste, petanquebanen, beachvolleybal, multicourt, fit-o-meter, skatepark, klim- en klauterparcours en startplaats mountainbikeparcours.

Druk hier voor meer info