Onze Streek

Het dorpje Val-Meer ligt in Droog-Haspengouw, nabij de taalgrens in de gemeente Riemst. Het licht golvende landschap varieert in hoogte van 98 tot 140 meter. Kenmerkend is de mergel in de ondergrond. De belangrijkste mergelgroeve is "De Coolen". Deze groeve is gelegen op de grens van Val-Meer en Millen.Gemeente Riemst

Val-Meer is een deelgemeente van Riemst.  Riemst is een plaats en gemeente in het zuidoosten van de provincie Limburg in België. De gemeente telt ruim 16.000 inwoners en is de hoofdplaats van het gelijknamige kieskanton. Daarnaast behoort ze tot het gerechtelijk kanton Tongeren-Voeren. Het hoogste punt van Limburg (151 meter), uitgezonderd Voeren, is gelegen in het zuidwesten nabij het gehucht Elst. De aanwezigheid van zo'n honderd beschermde monumenten, talrijke mergelgrotten, vierkantshoeven, champignonkwekerijen en het enige wijnkasteel van Vlaanderen zijn kenmerkend voor deze gemeente.

Beleef Riemst

Beleef het oorlogsverleden  (Belevingscentrum De Brug - Eerste Belgische Wereldvredesvlam -  Fort Eben-Emael - Voormalig NATO-hoofdkwartier )
Ontdek een ondergronds labyrint (Mergelgrotten Kanne - Mergelgrotten Zichen-Bolder)
Ervaar het Zuidflankgevoel (Wijnkasteel Genoels-Elderen)
Verken het land van wijn en mergel (Te voet - Landmarks - Op de fiets - Met de auto, motor of scooter - Al varend)
Werp een blik achter de schermen (De Jambrouwerij - Melkgeitenbedrijf - Workshops Ecowinkel Lavandin - Ambachtelijke steenbakkerij - Champignonkwekerij - Graanmolens - Op tocht met de huifkar)

Druk hier en open de Folder Riemst 2018

Druk hier voor de website toerisme van de Gemeente Riemst